Design

Det taktile

Christian arbejder gerne i metaller, glas og træ. I stort set alle projekter har han sat et særligt aftryk, som gør projektet unikt. Det kan være design til det nye køkken med en sættekasse, der ud over at skjule emfanget, indeholder finurlige hylder til glas og flasker. Et andet eksempel er en ombygget industrihal med en loftshøjde på otte meter, hvor der skulle indrettes til et større firmafælleskab. Her designede Christian et gallerigelænder med lydabsorberende flader.

Fritiden tilbringer arkitekten i træværkstedet i kælderen, hvor han bygger prototyper til højtalere og arbejder med de klassiske håndværktøjer.

Historie

Arbejdet med metal er blevet mere og mere nærværende for Christian. Det udsprang i arbejdet med altaner til bevaringsværdige bygninger i det indre København.

Senest har han designet en helt ny produktserie til Københavns gamle Frihavn. En serie bestående af tre lamper, et kaldeanlæg, adk-tableau samt navneskilte. Serien er i et formudtryk, der
referer til det tidlige 1900-tal. Serien er købt af By & Havn I/S.

Klassisk design

Vore gamle bygninger er ofte illumineret af facadelamper, der er i stil ikke passer til den pågældende facade. Det kan være et bevidst valg, som kan stå i fin kontrast. Hvem har ikke bemærket PH lamper sidde ved indgangspartier og porte på bygninger opført i nyklassicistisk eller historicistisk stil?

I forbindelse med konkret byggeopgave i Københavns gamle Frihavn, satte Christian et dogme op som lød: Hvordan ville en gørtler i 1890 samle en facadelampe? Opgavens fokuspunkt, var at arbejde nøjsomt med objektet i et udtryk, som kan betegnes som en slags enkel præindustriel ornamentik. Med andre ord: enkel elegance som passer ind bygninger fra perioden 1890 til 1920.

Portus, Noxlux og Voco er eksempler på industrielt design som er skabt til ældre bygningsfacader, men er moderne i deres tekniske opbygning. Produktlinjen er beregnet til at sidde på en facade i mursten eller med en pudset flade. Resultatet kan i dag dels ses her på hjemmesiden og i 1:1 på Indiakaj 6 og Forbindelsesvej 7 2100 København Ø.

Det nære

Der arbejdes på værkstedet. Lodninger, metalflader og den bagvedliggende teknik skal gå op i en højere enhed. Alt CE mærkes og testes. Arbejdet omfatter niveauerne fra de tidlige kreative skitser, de mange ugers dialog med mesterhåndværkere, prototypearbejder og frem til regulær opstilling til test og godkendelse. 

Esse-Design

Vi arbejder i højtryk på at lancere vores hjemmeside. Der er stor interesse for Esse-Design, og vi er derfor i øjeblikket forsinket med hjemmesiden. Den kommer snart!